Home / Haberler / TESİAD’TAN, EĞİTİM SİSTEMİ’NE ÖNERİ

TESİAD’TAN, EĞİTİM SİSTEMİ’NE ÖNERİ

TESİAD (Tüm Etkin Sanayici ve İş Adamları Federasyonu) Genel Başkanı İlyas BOZKURT Ördekli Kültür Merkezi’nde TÜGEB(Tüm Genç Eğitimciler Birliği)’in düzenlediği Çanakkale Şehitlerini Anma programına konuşmacı olarak katıldı.

30 Mart akşamı düzenlenen programda Bozkurt çoğunluğu gençlerden oluşan coşkulu katılımcılara hitaben “Bir milletin kalitesi o milletin gençliğine bağlıdır. Hayatın her alanında kendini geliştirmiş gençlere o milletin ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

haber755

Gençliğin önemine sürekli vurgu yapan Bozkurt, “Bir milleti ayağa kaldırmak istiyorsanız o milletin gençliğine yatırım yapın. Tek kanatlı bir kuş uçamaz, gençlik de böyledir. Hayatta, tutunabilen sağlam karakterli gençleri görmek istiyorsak şu iki şeye dikkat etmeliyiz. Bunlardan birincisi ahlaklı bireyler yetiştirmek; ikincisi ise öğrenimini yapmış, yetişmiş, organize olabilen bireyler yetiştirmektir.”

haber750

“EZBERE DAYALI, UNUTMA GARANTİLİ EĞİTİM SİSTEMİ”

4+4+4 eğitim sistemine ek olarak bazı değişiklerin yapılması gerektiğini ileten Bozkurt “ Yasalaşacak olan bu paketle meslek seçiminin 2. dört yılda yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

haber751

Gençliğimizin ne yazık ki doğru ve kaliteli bir şekilde eğitim alamadığını söyleyen Bozkurt “Eğitim sistemimizde yanlış olan bu sistemde sürekli ezber yapan ve araştırma yapmadan yetişen gençlerin sınavlara bir hafta kala o dersi ezberleyip sonra unuttukları gerçeğidir. Böyle bir eğitim sistemi ile başarı yakalanamayacağı aşikâr.” Ali BABACAN’ın açıklamış olduğu OECD raporunu hatırlatan TESİAD Genel Başkanı BOZKURT, OECD’nin açıklamış olduğu eğitim raporuna göre 52 ülkenin arasında Türkiye’nin sondan 2. sırada yer almasının bu ‘unutma garantili eğitim sistemi’nden kaynaklandığını aktardı.

haber754

“EĞİTİMİN YANINDA ÖĞRENİM”

Eğitim sistemiyle ilgili reform niteliğinde, kapsamlı bir rapor hazırladıklarını ifade eden BOZKURT “Eğitim anne karnında başlar ve sırasıyla aile içinde ve toplumda olmak üzere devam eder. Öğrenimini yani yeterli alt yapıyı alamamış; bilimde, ilimde, fende, teknolojide, sanatta, kültürde vs. geri kalmış bir gencin toplumda yüksek yerlere gelmesi beklenemez. Biz, eğitimin yanında öğrenimin de etkin bir şekilde eklenerek ezberci sistemden boğulmuş bu gençliği kurtarabiliriz” ifadelerini kullandı. Gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerin en büyük sıkıntısının beyin göçü olduğunu ifade eden Bozkurt, “Geri kalmış ülkelerin gençliğine öğrenim imkânı sağlayamadığınız zaman bu eğitimi almaya müsait az sayıda genciniz de ülkesinde bulamadığı imkânlara Batı’ya giderek kavuşuyor. Şunu da unutmamalıyız ki bir ülkenin eğitim kalitesi kız çocuklarının o eğitime katılımı ile doğru orantılıdır.”